Anarcs község hivatalos weboldala
„MENTSÜK MEG A BÁRÓKERTET!” PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. február 20. csütörtök, 09:01

barokert megmentes 1

 

Őszi áldás
„Kis falu van a csendes Nyirségben,
Szép nagy kert, a falu közepében.
Légyen áldott minden egyes fája,
Minden egyes hajlongó fűszála!”
Czóbel Minka

Községünk ékessége a Bárókert a 2019. június 27-én tomboló viharban súlyos károkat szenvedett. Ez a park sok anarcsi és sok ide látogató vendég számára is személyes kötődéssel, emlékekkel bír. Így vagy úgy, de mindannyiunknak fontos a kert. A régi valójában is nagyon szerettük, a felújítás után pedig az eredeti, telepítéskori villás szerkezetét visszakapva, faálllományában is az eredetiségre törekedve lett kedvencünk. Nem csak mi, Anarcsiak látogattuk, látogatjuk a parkot, de a környező települések lakói és az átutazó turisták is szívesen töltik itt az idejüket.

Bővebben...
 
Jótékonysági felhívás PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. február 20. csütörtök, 08:50

palyazat 1

2019. június 27-én községünk súlyos viharkárokat szenvedett. A Bárókertben lévő sportöltöző tetőszerkezetére dőlő hatalmas fák használhatatlanná tették az épületet.
Anarcs Község Önkormányzata megkezdte az öltöző épületének helyreállítását. A munkálatok az eddig rendelkezésünkre álló pénzforrásnál előreláthatólag többe fognak kerülni, ezért kérjük a sportszerető emberek támogatását az öltöző felújításához. A támogatásoknak elkülönített számlát nyitottunk, amelyre befizetett összegeket erre a feladatra fogjuk fordítani.

Bővebben...
 
Pályázati felhívás PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. február 17. hétfő, 15:05

Tisztelt Lakosság!
Anarcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete a 2020. február 14-én tartott ülésén, arról döntött, hogy a településen futó közfoglalkoztatási programokba bevonható személyekről maga kíván dönteni. Ezúton értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy ha lentebbi feltételeknek megfelel, jelentkezését minél hamarabb, de legkésőbb 2020. február 24-ig adja le az önkormányzati hivatalban, mivel a Startmunka program 2020. március 1-től indul.

Bővebben...
 
TÁJÉKOZTATÓ az egyszerűsített adóalap-megállapítási módszert választó KATA adóalanyok helyi iparűzési adó bejelentéséről, bevallásáról PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. február 03. hétfő, 10:08

A helyi adókról szóló 1990. évi helyi adókról szóló törvény (továbbiakban: Htv.) 39/B §-ának

(3) bekezdése alapján a KATA hatálya alá tartozó vállalkozó jogosult arra, hogy helyi iparűzési adóalapját egy csak rá vonatkozó egyszerűsített adóalap-megállapítási módszer szerint állapítsa meg. Ennek lényege, hogy ezen módszer választása esetén a helyi iparűzésiadó alapja az adóalany székhelye és telephelye szerinti önkormányzatonként 2,5-2,5 millió forint. Ezt az adóalaprészt valamennyi, az adott vállalkozás székhelye és telephelye szerinti településhez hozzá kell rendelni.

Bővebben...
 
Dr. Béres József emlékkiállítás PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 30. csütörtök, 13:11

Beres

Mindenkit szeretettel várunk!
A kiállításon bemutatjuk Szeifrid Zoltán Béres József életét bemutató grafikai sorozatát, melyről maga a művész meséli el személyes élményeit. A Béres József 100 pályázatra írt visszaemlékezését Maklári Sándorné, Olgi tanító néni fogja felolvasni. Bíró Józsefné előadásában verset fogunk hallani.
Ha van a faluban valaki, aki szeretné megosztani személyes élményeit a Béres-családdal kapcsolatban, nagyon szívesen várom!

Kertész Zoltánné képviselő

 
Czóbel Napok PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 19. vasárnap, 17:15

A Magyar Falu Program MFP-NHI/2019-3004165740 számú A nemzeti és helyi identitástudat erősítése című pályázat keretében a Czóbel Napok kezdő rendezvényeire került sor községünkben.


2020. január 16-án a Czóbel-kúriában megnyitottuk a Régi fotó, kézimunka, festmény kiállítást. A régi fotókat a község lakói adták kölcsön számunka, melyeket digitalizáltunk. Ezeken a régi fényképeken megelevenedik a múlt; családi, katonai és sportesemények, ünnepi alkalmak, óvodai és iskolai pillanatok, vallásos események, a község épületei.

Bővebben...
 
Meghívó PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 08. szerda, 12:54

MEGHÍVÓ CZÓBEL FALU 2020 01 16

MEGHÍVÓ CZÓBEL FALU 2020 01 17

 
„Békesség e háznak! És minden lakójának!” PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 08. szerda, 12:46

„Békesség e háznak! És minden lakójának!” – szól a köszöntés vízkereszt táján, amikor keresztény családoknál lakásszentelést tartanak.
A vízkereszt a karácsonyi ünnepkör egyik fontos mozzanata. „Az Ige testté lett, és közöttünk vett hajlékot” (vö. Jn 1,14) – ezt ünnepeljük ebben a néhány hétben.
A katolikus egyház liturgiájában vízkeresztkor tömjént és vizet szenteltek, ebből alakult ki a házszentelés szokása.
A 15. századtól szokás, hogy vízkereszt napján a pap megáldja a lakást, az otthont és lakóit. Ezt történt 2020. január 6-án (vízkeresztkor), amikor Monostory Marcell parochus az anarcsi Polgármesteri Hivatalban végezte a házszentelést, Mivel a Polgármesteri Hivatal mindannyiunké, reméljük a vízkereszti köszöntés: „Békesség e háznak! És minden lakójának!” a falu összes lakójának 2020-as évet áthatja.

 

Kertész Zoltánné
képviselő

bekesseg 3

bekesseg 1

bekesseg 2

 
Felhívás PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 08. szerda, 12:40

mfp

 
Szabadtéri zenés rendezvénnyel búcsúztattuk a 2019-es évet PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2020. január 05. vasárnap, 18:24

szilveszter 8

A talpalávalót Kindlinger Gergő szolgáltatta, a remek zene táncra perdített időset és fiatalt egyaránt. Az önkormányzat virslivel látta el a vendégeket, a hideg ellen jó szolgálatot tett a forró tea és a forralt bor, ez utóbbi a szilveszteri hangulatról is gondoskodott.
Az éjfélt tűzijátékkal köszöntöttük, hogy a 2020-as évre minden gondot, bajt elűzzünk. Ezután pezsgővel kívántunk boldog, békés, eredményekben gazdag új esztendőt mindenkinek.
Köszönjük, hogy a falu lakói közül közel négyszázan megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt!
Minden anarcsi lakosnak boldog, békés, eredményekben gazdag új évet kívánunk!

 

Kertész Zoltánné
képviselő

Képek az eseményről
 
BUÉK 2020 PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 30. hétfő, 20:49

Ujev 2020

Eredményekben gazdag, békés, boldog új esztendőt kívánok minden anarcsi lakosnak!

 

Kertész Zoltán
polgármester

 
Községi Karácsonyi Kupa PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 23. hétfő, 08:46

kari foci 12

A 2019. december 21-én megrendezett Községi Karácsonyi Kupa rendezvényre az előzetesen bejelentkezett csapatok közül csak négy csapat érkezett meg. Reméljük, a többiek jövőre eljönnek! 

A kupa győztese a PIVO FC lett, így az övék lett egy évre a karácsonyi vándorkupa. Gratulálunk a nagyon jó teljesítményhez!
Külön gratulálunk az Öreg fiúk csapatának, akik példásan helyt álltak a fiatalok között!
A remek hangulatú meccseket közös retró ebéddel (lilahagymás zsíros kenyérrel)
zártuk.
Jövőre mindenkit szertettel várunk!

 

Képek az eseményről
 
Meggyújtottuk a negyedik adventi gyertyát PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 23. hétfő, 08:41

Negyedik is lángra lobban,
kiviláglik tiszta fénye.
Ott ragyog a csillagokban,
s éled az ember REMÉNYe.


Elérkezett advent negyedik vasárnapja. A görögkatolikus egyház adventi műsorában elhangzó adventi gondolatok és Monostory Marcell parochus szavai is megerősítették a hallgatóságot abban, hogy az igazi karácsonyi ajándék maga az emberi szeretet, az odafigyelés családunkra, szeretteinkre. A közös éneklés lelki feltöltődést nyújtott a karácsonyvárásunkban. Az énekkel felidézett karácsonyi történet után Herceg József az egyházközség nevében gyújtotta meg a negyedik gyertyát az adventi koszorún.
Ezután Anarcs Község Önkormányzata minden megjelentet forró teával, forralt borral, pogácsával vendégelt meg.

 

Mily ragyogó fény árad az éjben,
Betlehem úszik fény özönében.
Égi csodának nyílt meg az ég,
S szent örömöt zeng angyali nép:
Megszületett a Krisztus.

Kertész Zoltánné

képviselő

Képek az eseményről
 
Karácsonyi üdvözlet PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 19. csütörtök, 07:14

KARÁCSONYI ÜDVÖZLET 2019

 
Karácsonyi dallamok PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 19. csütörtök, 07:10

kari koncert02

Immár harmaik alkalommal csendült fel a zene az önkormányzati szervezésben megvalósuló karácsonyi koncerten. Az anarcsi Czóbel-kúrában megrendezett karácsonyváró programon a Weiner Leó Zeneiskola növendéke és tanári mellett Bori Blanka 8. osztályos tanuló és a helyi Hagyományőrző Őszikék Csoport is fellépett. A felcsendülő hangszeres játék és az énekszámok a zene egyetemes nyelvén hozták el hozzánk várakozás örömét, az ünnep hangulatát.
Köszönjük a fellépőknek, hogy a szeretet ünnepére készülve olyan ajándékot kaptunk, mely mindenki számára igazi lelki feltöltődést jelentett.

Kertész Zoltánné
képviselő

 

Képek az eseményről
 
Meggyújtottuk a harmadik adventi gyertyát PDF Nyomtatás E-mail
Facebook
2019. december 16. hétfő, 11:33

Meggyújtottuk a harmadik gyertyát az adventi koszorún. A mai napon a református egyház adott adventi műsort. A központi gondolat a szeretet, a megértés, a békesség gondolata volt, mely az ünnepi készülődésünkben át kell, hogy hassa lelkünket, s a hétköznapjainkban is fontos, hogy megmaradjon. Diák Péter református lelkész gondolatait adventi versek és szép énekek követték, a hívek és gyermekek előadásában. A harmadik adventi gyertyát Takács Tamás a református egyház gondnoka gyújtotta meg az adventi koszorún. Ezután az önkormányzat vendégelte meg pogácsával, forró teával és forral borral az ünnepségen megjelenteket.
Kertész Zoltánné
képviselő

Képek az eseményről
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 4
Ma 2020. február 22., szombat, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz!

Az E-önkormányzat portál elérhető
az alábbi címek bármelyikén:
https://eonkormanyzat.gov.hu
https://e-onkormanyzat.gov.hu
https://ohp.asp.lgov.hu

ugyintezes kicsi

logo njt

banner-270

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

Községünk jeles épületei

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:91
mod_vvisit_counterTegnap:186
mod_vvisit_counterEzen a héten:824
mod_vvisit_counterMúlt héten:1645
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:3079
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:1905
mod_vvisit_counterÖsszes:461113

Dátum: 2020-02-22 16:17