Iskolai életünk eseményei PDF Nyomtatás E-mail
Facebook

Iskolánk célja, hogy boldog gyermekkel találkozzunk nap mint nap, emlékezetünkbe idézve Kodály Zoltán gondolatait: „Csak boldog gyerekből lehet boldog felnőtt, s csak ezekből lehet boldog ország.” Ezért az iskolai élet középpontjába a gyermeket, az őket nevelő felnőtt közösséget, a folyamatos fejlődés iránti elkötelezettséget, a rendszerfolyamat szemléletet és a pedagógiai minőséget állítjuk, így biztosítva a növekvő sikerlehetőséget intézményünk minden érdekelt személye számára.

Mint minden évben, most is már augusztusban elkezdtük a készülődést az iskolai életre. Augusztus 29-én jótékonysági gálát rendeztünk, melynek bevételét iskolánk tanulójának, Tóth Viktóriának a gyógykezelésére ajánlottuk fel. A rendezvényen az iskola tanulói mellett felléptek a tornyopálcai és a mezőladányi iskola csoportjai és iskolánk volt tanulója Orbán Luca és osztálytársai a debreceni Ady Endre Gimnáziumból.
Augusztus 30-án az iskola tanulóit a Gárdonyi Géza emlékév tiszteletére Egerbe vittük kirándulni. A kiránduláson az iskola tanulói ingyenesen vehettek részt, a forrást pályázati pénzből és a szülői munkaközösség támogatásából fedeztük.
A Községi Önkormányzat jóvoltából az idei évben is teljesen ingyenes vehették kézbe tanulóink a tankönyveiket, munkafüzeteiket.
Minden készen állt az iskolások fogadására, a nyári nagytakarítás után a régi barátságos iskolai környezet fogadta a nebulókat.
A 2013/2014-es tanévet 136 iskolás tanulóval kezdtük meg, s különösen nagy szeretettel fogadtuk a kis első osztályosokat. Az óvoda játékos világából az elsősök átléptek az iskola világába, ahol már kötelességeik vannak, meg kellett szokniuk a tanórai kötöttséget, a kötelező feladatokat. Mára már ügyesen elboldogulnak ők is az iskolai életben. Első osztályosaink a 2013/2014-es tanévben:
Balogh Endre
Borbély Szabolcs
Dobos Kristóf
Hováth Benjámin
Huszti Natália
Jenei Johanna
Karskó Laura Kíra
Kelemen József
László István
Takács Miklós
Takács Viktor
Tótik Veronika
Veres Milán

 

A tanévkezdéskor a törvényi változások miatt bevezettük a tanulók számára a délutáni napközis foglalkozást. A délutáni foglalkozások széles skáláját tudjuk biztosítani ebben a tanévben is, a tanulók magyar, matematika, biológia szakkörön vehetnek részt, sportköri foglalkozáson edzhetnek, egytől hatodik évfolyamig társastáncot tanulhatnak, a művészetoktatás keretében rajzolhatnak és furulyázni tanulhatnak.
Az idén is megszerveztük a tanulók színházlátogatását, felsős és alsós tanulóinknak is. Az őszi szünet előtt megrendeztük az intézményünkben már hagyományos „Almanap”-ot, mely az idén is népszerű volt a tanulók körében. A tanulók vidám vetélkedőkön vettek részt, ahol persze minden az almáról szólt, majd közösen fogyasztottuk el az SZMK ajándékát, a finom almás sütit.
A november is bővelkedett rendezvényekben.
A Béres József TIT Kisvárdai Egyesülete, a TIT Jurányi Lajos Egyesülete és Anarcs Község Önkormányzata közös szervezésében került sor november 13-án a Magyar Tudomány Ünnepe című tudományos ülésére, ahol Marczinkó István elnök úr bevezetőjében bemutatta a TIT tudományok és a kultúra széleskörű terjesztésében, ápolásában betöltött szerepét.
A program az V. Anarcsi Nemzetközi Alkotótábor alkotásaiból készült kiállítás megnyitójával kezdődött. A tábor művészeti vezetője Megellai Katalin méltatta az alkotásokat.
Ezután történt meg Az újrahasznosítható anyagok felhasználásának lehetőségei című tanulói pályázatot értékelése. A pályázaton végül is nem adtunk ki helyezéseket, mert olyan ötletes, érdekes alkotások születtek, melyek mind-mind megérdemelték az első helyezést, ezért minden pályaművet beküldő alkotó szerény díjazásban részesült.
A tudományos ülés első programjaként az önkormányzat nevében köszöntöttem az egybegyűlteket és képekben mutattam be Anarcs múltját és jelenét, eredményeinket.
Ezután dr. Hargitai János főiskolai docens tartott előadást Az ökológiai lábnyom címmel.
Majd dr. Gecse Frigyes ny. egyetemi tanár Matematikai alapok című könyvét mutatta be. A tudományos tanácskozás levezetője dr. Kriveczky Béla tanár úr, a tőle megszokott tanulságos és érdekes gondolatokkal zárta be a programot.
November 16-án tartottuk hagyományos jótékonysági bálunkat. A sikeres rendezvényt száz vendég tisztelte meg jelenlétével. A résztvevők és támogatók közel 263.000 forintot adományoztak az iskolának.
A Mikulás is időben megérkezett iskolánkba, s puttonyában mindenkinek hozott Mikulás-csomagot, aminek a költségeit az Önkormányzat biztosította.
December kezdetét veszi a karácsonyi projektünk. Az adventi készülődés jegyében karácsonyi díszeket, kisebb ajándéktárgyakat, adventi koszorúkat készítenek a tanulók, melyekkel az osztályukat díszítik majd fel. Bizonyára nem fog hiányozni a karácsonyi mézeskalács sem a karácsonyi ünnepi asztalról. A program zárónapja december 21-én lesz, amikor karácsonyi ünnepségünkre a szülőket, érdeklődőket is szeretettel várjuk.
Béke szálljon minden házra,
Kis családra, nagy családra.
Karácsonyfa fenyőága,
Hintsél békét a világra
Az iskola tanulóifjúsága és dolgozói nevében békességet, boldogságot, szeretetben gazdag szép karácsonyt és minden jóban bővelkedő új esztendőt kívánok!

 

Márai Sándor:

Füveskönyv – Az ünnepekről

„Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen.
Ölts fekete ruhát. Keféld meg hajad vizes kefével. Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata.
Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!
Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.
Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.
S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre.”

 

Fizetési számlaszámaink

Költségvetési főszámla:
11744034-15403746

Helyi iparűzési adó:
11744034-15403746-03540000

Gépjárműadó:
11744034-15403746-08970000

Késedelmi pótlék:
11744034-15403746-03780000

Egyéb bevétel:
11744034-15403746-08800000
(pl. mezőőri járulék)

Talajterhelési díj:
11744034-15403746-03920000

Illeték:
11744034-15403746-03470000

Bírság és végrehajtási költség:
11744034-15403746-03610000

Termőföld bérbeadásából származó jövedelem:
11744034-15403746-08660000

Az E-önkormányzat portál elérhető
az alábbi címek bármelyikén:
https://eonkormanyzat.gov.hu
https://e-onkormanyzat.gov.hu
https://ohp.asp.lgov.hu

ugyintezes kicsi

logo njt

Sertéstartók figyelmébe!

pigIsmételten felhívom a sertéstartó gazdák figyelmét, hogy vaddisznóban bejelentett afrikai sertéspestis megbetegedések miatt fokozott figyelmet kell fordítani a fertőzött területen a sertésállományok védelmére.

Bővebben...

Sertés pestises határozat
LETÖLTÉSE

Sertés pestises MÓDOSÍTOTT
határozat LETÖLTÉSE

Tűzvédelem

Első fokon eljáró tűzvédelmi hatóság:
+36 45 506 020

Katasztrófavédelem tájékoztatója.

Alpolgármesteri ügyfélfogadás

Az önkormányzat SZMSZ-ének 29.§ (2) bekezdése szerint :”Az alpolgármester ügyfélfogadást tart: minden hónap második szerdáján 14.00-16.00 óráig”

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy augusztus hónapban az alpolgármester ügyfélfogadása augusztus 19-én kerül megtartásra az alpolgármester előre nem várt elfoglaltsága miatt.

Megértésüket köszönjük!

Ebzárlat és legeltetési TILALOM!

ebzarlat

Koronavírus HÍREK

koronavirus

koronavirus1

koronavirus2

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
tájékoztatója:

Agrarkamara

Körzeti Megbízotti tájékoztató

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy az Anarcs Körzeti Megbízotti csoport közvetlen szolgálati elérhetősége: +36/30-297-6623 normál perc díjas mobiltelefonszám.

Csoport és tagjai:

Pap, Nyírlövő, Lövőpetri - Pokol Attila r. zls.
Anarcs, Szabolesbáka - Kovács Tibor r. ftzls.
Jéke - Orosz Zoltán r. ftönn.
Fényeslitke - Szabó Róbert r. tzls.

Bővebben..

Ma 2020. október 21., szerda, Orsolya napja van. Holnap Előd napja lesz!

banner-270

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

Községünk jeles épületei

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:62
mod_vvisit_counterTegnap:151
mod_vvisit_counterEzen a héten:324
mod_vvisit_counterMúlt héten:644
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:2275
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:5079
mod_vvisit_counterÖsszes:495312

Dátum: 2020-10-21 16:13