Anarcs Polgárőr Szervezet PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark

Szervezetünk az Országos Polgárőr Szövetség tagja, amelynek keretében jelenleg közel 90 ezer polgárőr teljesít szolgálatot. Megyénkben a 6200 polgárőrt 162 egyesület tömöríti. A megye 11 régióra van felosztva, mi a 7. régióba tartozunk.

Szervezetünk 2007-ben alakult 15 alapító taggal, viszont ma már 26 polgárőr szolgál közöttünk.

Elsődleges feladatunk a község közbiztonságának javítása. A szituációs bűnmegelőzés mellett, vagyis a járőrözés mellett mára kibővült a tevékenységi kör. Ma már nemcsak a rendőrség, hanem a határőrség feladataiba is besegítünk. Részt veszünk a környezetvédelemben, a gyermek- és ifjúságvédelemben, a kábítószer-fogyasztás megelőzésében, a rendezvények, sportesemények biztosításában. Részt veszünk a közlekedés biztonságának biztosításában, a helyes közlekedési magatartás oktatásában. Az ösztönös védekezési reflexet ma már a tudatos és szakmailag megalapozott munka jellemzi. A polgárőrök folyamatosan képzéseken vesznek részt.

Szervezetünk anyagi fenntartásában a polgárőr-tagdíjon és a pályázatokon túl, az önkormányzat és helyi vállalkozók is részt vesznek. Sokan nem tudják, sőt bizonyos felmérések szerint a lakosság 16%-a azt hiszi, hogy a polgárőrök fizetést kapnak munkájukért. Nagy tévedésben vannak, akik így gondolják. Minden polgárőr, a helyi, a megyei és országos vezetők is, térítés nélkül végzik hazafias, önként vállalt tevékenységüket, szabadidejüket, sőt nem egyszer saját anyagi forrásaikat feláldozva.

A polgárőrség hungaricum. Ezt mi vittük be az EU-ba. Csodálkoznak a külföldi szakemberek, hogy van egy ország, itt Európa közepén, ahol a biztonságért vannak, akik beáldoznak szabadidőt, kosztpénzt, gépkocsit, mindezt ingyen és társadalmi munkában.

http://apsz.shp.hu oldal az anarcsi polgárőrök honlapja. Szörföljön bátran a lapokon és szerezzen információt rólunk, akik éjjelente járőrözünk, és vigyázzuk az Ön autóját, házát, értékeit.

 
Ma 2019. december 07., szombat, Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz!

Az E-önkormányzat portál elérhető
az alábbi címek bármelyikén:
https://eonkormanyzat.gov.hu
https://e-onkormanyzat.gov.hu
https://ohp.asp.lgov.hu

ugyintezes kicsi

logo njt

banner-270

Az ebtartás szabályai

images

 

ELOLVASOM!

Községünk jeles épületei

Látogatottság

mod_vvisit_counterMa:305
mod_vvisit_counterTegnap:218
mod_vvisit_counterEzen a héten:1349
mod_vvisit_counterMúlt héten:418
mod_vvisit_counterEbben a hónapban:1395
mod_vvisit_counterMúlt hónapban:3919
mod_vvisit_counterÖsszes:454625

Dátum: 2019-12-07 20:17